Denna mjölkfria lasagne blev väldigt god, nästan lika god som vanlig faktiskt.
Vi gjorde en liten lasagne till vår son med mindre salt. Den ska han få smaka till lunch imorgon, spännande.
Lasagne utan mjölk och ost 5-6 port
Köttfärssås
1 kg färs
1 stor gul lök
1 burk krossad tomat
1 vitlöksklyfta
1 Knorr Fond du Chef Herbs (eller nån annan mjölkfri buljong)
soja
salt
nymald svartpeppar
mjölkfritt margarin och olivolja till stekning
Gör så här:
Hacka löken och stek på lågvärme i olivolja och margarin tills den blivit mjuk. Lägg i en kastrull.
Stek färsen (och hacka samtidigt i den). Lägg med löken i kastrullen.
Tillsätt krossad tomat, fond, pressad vitlök, lite soja och lite salt och peppar. Blanda runt och låt sen puttra i ca 20 minuter.
Mjölkfri bechamelsås
125 g mjölkfritt margarin
1,25 dl vetemjöl
1 liter havredryck
2,5 dl havregrädde
salt
nymald svartpeppar
Gör så här:
Smält smöret. Vispa i mjölet.
Tillsätt havredrycken i omgångar. Vispa hela tiden. Tillsätt havregrädden.
Koka upp och låt puttra i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Gör klart lasagnen enligt följande:
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Häll lite bechamelsås i botten på en stor ungsform. Täck med lasagneplattor. Bred ut köttfärssås på plattorna och hälls en på sås. Upprepa 3-4 gånger. Avsluta med sås.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar