Ska man ge det till ett mindre barn så bör man lägga undan lite innan man kryddar med salt.
Potatismos utan smör och mjölk 4 port
600 g potatis (vi tar en fast sort, men många tycker man ska ta en mjölig sort till mos)
1-2 dl havregrädde
50 g mjölkfritt margarin
2-3 tsk finsalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Tvätta och skala potatisen. Halvera potatisarna om de är stora.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
3. Lägg skalen i en kastrull och häll på havregrädden. Koka upp och låt puttra minst 10 minuter.
4. Stöt potatisen, lägg i smöret, och hälften av den kokta havregrädden. Vispa. Häll i mer havregrädde om moset är för tjock och vispa till ett fluffigt mos.
5. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar